Het idee

Een nieuwe emballage-app op de markt brengen is een heel proces. Het begint met een idee, een uitwerking, het bouwproces en start met een testfase. Zo ging dat bij ons ook. Eind 2014 lag het idee op tafel om een emballage-app te gaan bouwen, eigenaar Ernst Tjaden van het consultancy bedrijf Tconsult, zag dit als ultieme oplossing voor de consultancy vraagstukken waar hij mee dealde. Bouwen dus!

Nadat het idee volledig uitgewerkt was begon het bouwproces met onze technische partners. Dat verliep soepel en snel en wekelijks konden wij de voortgang bijhouden in onze testapp. Fascinerend om te zien hoe er uit een idee, echt iets ontstaat. In de zomer van 2017 was het dan eindelijk zover, wij hadden een app, een MVP, een versie 0.0! Een waar feest en vrijwel direct zijn we met een pilot groep aan de slag gegaan voor enkele weken. In de pilot werden twee verschillende aspecten getest, zowel de applicatie als het online portaal. Er werd dus getest door de chauffeur en de administratief medewerker. Na vijf weken hebben wij vervolgens de feedback op kunnen halen bij de deelnemers. Die waren bijzonder positief.

Brouwerij Breugem en de emballage-app

Brouwerij Breugem is geen verzonnen naam, met een Belgische klank, maar gewoon de naam van de man achter het bier. Patrick brouwt zijn eigen bier in het historisch Zaandijk. Gelegen onder de rook van de Zaanse Schans, de favoriete bestemming van ruim twee miljoen toeristen per jaar.  Patrick brouwt zijn bier vanuit passie, deze passie is ongekend, het liefst schenkt hij zelf zijn bieren tijdens diverse festivals. De bieren van Breugem worden afgevuld in eigen bottellijn in zowel flesjes als fusten. De fusten worden afgeleverd bij diverse kroegen en restaurants in Noord-Holland. De hoeveelheid afleveradressen heeft als resultaat dat de fusten steeds lastiger is om te registreren en controleren, Breugem zocht een oplossing.

Via een online zoektocht kwam Patrick Breugem, bierbrouwer bij Brouwerij Breugem, terecht bij TellApe. Ontzettend enthousiast startte hij de pilot, hij had het vermoeden dat hij de oplossing had gevonden voor zijn emballageprobleem. Hij testte de TellApe emballage-app tijdens zijn aflever rondes in Noord-Holland. Dat werkte goed! Patrick kon makkelijk zijn weg vinden in de app en logde simpel in bij het portaal. De gegenereerde data was overzichtelijk en netjes weergeven, kortom Patrick vertelde ons na een week ‘dit is precies wat ik zocht, mijn fusten krijg ik zo weer onder controle!’

Op een later stadium ziet Patrick graag het printen van de bonnetjes van de transacties, een handtekening functie en een karrenbon in pdf.

Inmiddels heeft TellApe een update ondergaan en is het ook mogelijk om een handtekening te laten zetten door de ontvanger. De ontvanger krijgt automatisch een mail met de transactie en zijn handtekening in PDF na het afsluiten van de app.

 

Wil jij ook graag meer informatie?

Klik hier om met ons in overleg te gaan.

Wil jij ook elk kwartaal de laatste updates ontvangen over TellApe?

Klik hier om de updates te ontvangen.