Herbruikbare transport items zijn zo ontworpen dat ze meerdere keren voor hetzelfde transportdoel ingezet kunnen worden. Omdat de maatschappelijke discussie over duurzaam produceren en met het oog op een schonere planeet steeds meer oplaait, is het gebruik van herbruikbare transport items steeds meer in trek. De consequentie van het gebruik van herbruikbare transport items is echter wel dat de items ook weer retour moeten komen, anders kun je niet hergebruiken. Het is daarom essentieel dat de herbruikbare transport items efficiënt beheerd worden.

Herbruikbare emballage items kosten toch meer dan eenmalige emballage?

Ja, ten opzichte van de aanschafprijs van eenmalige emballage zijn herbruikbare emballage items duurder. Echter is de afschrijfperiode langer bij herbruikbare emballage. Op de lange termijn is het gebruik van herbruikbare transport items dus goedkoper. Een voorwaarde hiervoor is echter wel dat de items weer retour komen naar de eigenaar.

De aanschafprijs van bijvoorbeeld een eenmalige pallet ligt rond de € 15,00. De duurzamere plastic pallet, bestemd voor meermalig gebruik, heeft een aanschafwaarde van €75,00. Dit lijkt een grote investering ten opzichte van de eenmalige pallet. Echter, als de pallet 5 keer uitgegeven en retour gekomen is, zijn de kosten op dat moment net zo hoog als bij de eenmalige pallet. Daarnaast is de herbruikbare pallet zo ontworpen dat hij jaren mee kan. Over meerdere jaren gebruik zijn de kosten van meermalige emballage dus vele malen lager. Dit kan een enorme kosten besparing opleveren voor een bedrijf, mits emballage retour komt.

Retour van emballage

Zoals hiervoor genoemd is het van groot belang dat de herbruikbare emballage ook retour komt. Retour stromen brengen ook extra uitdagingen met zich mee zoals; het omgooien van het huidige proces, andere werkzaamheden voor medewerkers en nieuwe systemen voor de registratie van emballage. Vaak zijn dit ook argumenten om geen gebruik te maken van herbruikbare emballage items.

Bedrijven die kiezen voor een duurzaam proces en willen zorgen voor een efficiënt ingericht logistieke proces doen er goed aan om gebruik te gaan maken van herbruikbare emballage-items. Ook kleinere bedrijven kunnen de uitdaging aan gaan om gebruik te maken van meermalige emballage. Met inzicht in uitgaande en inkomende stromen krijg je grip op het emballageproces. Dit inzicht kun je eenvoudig krijgen met TellApe. Met TellApe kun je direct op de werkvloer eenvoudig de registratie van inkomende emballage afhandelen. Hierdoor krijg je direct inzicht in de aantallen emballage die beschikbaar moeten zijn op de werkvloer.

Eenvoudige registratie en administratie

Vaak worden er op de werkvloer nog papieren bonnen gebruikt om alle uitgaande en inkomende stromen te registreren. Vervolgens worden de papieren bonnen verzameld op 1 punt en naar de administratie gebracht. Op de administratie is er een medewerker verantwoordelijk om deze papieren bonnen te verwerken. Voordat alle papieren bonnen zijn verwerkt gaat er vaak een paar uur tot een paar dagen overheen. Stel, er belt een klant op met een vraag over een order. Hoe snel heb jij het inzicht dat je wenst en kun je de klant helpen? Komen alle papieren bonnetjes wel op kantoor terecht en verwerkt de administratie deze? Bij het missen van papieren bonnetjes heb je kans op discussie met de klant. Dit wil je juist voorkomen.

Dit papieren proces kan vervangen worden door een digitaal proces. TellApe zorgt ervoor dat op de werkvloer eenvoudig en digitaal de registratie kan plaatsvinden. Elke transactie is direct opgeslagen en getoond in het online portal van TellApe. Belt er een klant? Met een paar klikken op de knop heb jij het inzicht dat je nodig hebt. De medewerker op kantoor hoeft niet meer elke dag de papieren bonnen over te typen. Hierdoor is er meer tijd voor andere taken en kunnen bedrijven efficiënter werken. Kortom, er zijn veel voordelen met efficiënt beheer van herbruikbare transport items.

 

Probeer TellApe 14 dagen gratis om te zien welke voordelen TellApe biedt.

Kom hier met ons in contact

Wil jij ook elk kwartaal de laatste updates ontvangen over TellApe?

Klik hier om de updates te ontvangen