Tconsult heeft jaren lange ervaring in de logistieke markt als consultant, probleemoplosser en als app bouwer. Tconsult komt regelmatig over de vloer bij klanten om ze te helpen met veelvoudige emballage problematiek. Ook heeft Tconsult in het verleden een standaard gemaakt om de benamingen van ladingdragers te clusteren. Kortom, een passie voor emballage! In dit blog lees je de founding story van onze nieuwste oplossing, TellApe.

En een passie leidt vaak tot actie. In dit geval startte Ernst Tjaden begin 2017 zijn tweede bedrijf, TellApe. TellApe is een applicatie, gemaakt voor de chauffeur, om emballage handelingen direct te registreren. In het online portaal worden de registraties uit de app weergegeven. In een later stadium zal de app ook aangepast worden voor de laad / los locaties.

Je vraagt je af, waarom de naam? Wel, als je TellApe achterstevoren spelt, staat er epallet en dit kun je lezen als E-pallet, een online pallet!

Daarnaast fungeert de app als een hulp aapje die alle emballage telt. Het tel aapje – TellApe.

De oorsprong van TellApe

De ondernemende Ernst had al veel eerder het plan om een emballage applicatie te maken. Echter, omdat hij druk was met zijn andere bedrijf, stelde hij het bewust even uit. In 2015 begonnen de eerste brainstorms en product definities. Via een ondernemersnetwerk kwam Ernst in contact met het bedrijf Online Department: een user experience design bureau vol creatievelingen en voorstander van het lean en onafhankelijk werken.

Overtuigd van het idee bood Online Department haar hulp aan, in de vorm van het definiëren van een businessplan, een lean canvas en een strategie voor het development proces. Eind 2016 sloot ook Milvum aan, een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van apps op de werkvloer.

Deze drie partijen hebben een roadmap ontworpen en zijn direct actief aan de slag gegaan. Er zijn  interviews geweest met toekomstige gebruikers, er is veel getest en er is heel veel besproken en gepland. Eind juli 2017 is de eerste versie gelanceerd die ingezet werd voor een pilot. De pilot leerde het bedrijf TellApe heel veel over het gebruik van de applicatie en het online portaal. Aanpassingen zijn doorgevoerd, attributen toegevoegd en het resultaat was TellApe versie 1.0.

TellApe versie 1.0 is de versie die ook voor jou klaar ligt. 

 

Wil jij ook graag meer informatie?

Kom hier met ons in contact.

Wil jij ook elk kwartaal de laatste updates ontvangen over TellApe?

Klik hier om de updates te ontvangen.