In onze voorgaande blogs hebben wij gesproken over de mogelijke risico’s die bedrijven lopen op emballage en het belang van het registreren van emballage. Het item specifiek registreren geeft nog meer voordelen en inzichten. In deze kennisblog geven wij een overzicht van de baten van de functionaliteit item specifiek registreren.

In welke gevallen zet je item specifiek registreren in?

Stel, jouw bedrijf is al heel goed bezig met het registreren van gemaakte emballagetransacties. Elke beweging van emballage wordt vastgelegd. Je hebt inzicht in alle emballage saldo’s die jij onderhoudt met klanten en leveranciers. Dit is voor jou echter nog niet voldoende. Je wil namelijk nog meer inzicht, zodat je analyses en prognoses kunt maken. Je hebt hiervoor inzicht nodig in hoe lang een item gemiddeld weg is van de zaak en hoe vaak je een RTI (Returnable Transport Items) kunt uitgeven voordat deze stuk gaat. Als jij deze inzichten graag wilt hebben dan is item specifiek registreren echt wat voor jou!

Het kan ook zijn dat je nog geen inzicht hebt in de bewegingen die jouw emballage maakt. Je wilt graag meer inzicht, maar dit mag niet te veel tijd kosten. Je wilt graag weten welk specifiek item aanwezig is op locatie van de klant, zodat je dit specifieke item op den duur terug kunt vragen aan jouw klant. Emballage vertegenwoordigt namelijk een groot kapitaal binnen jouw bedrijf en het afschrijven van 1 item kan gelijk als een verliespost opgenomen worden op de balans.

Voordelen van item specifiek registreren

  • Je weet hoe vaak één item de deur uit gaat en weer retour komt
  • Je kan – op termijn – de levensduur van een item berekenen
  • Er komt inzicht in welk item bij welke klant staat
  • Er komt inzicht welke route de emballage aflegt, bijvoorbeeld uitgegeven aan klant A en retour via klant C.
  • Je kunt zien hoe lang een specifiek item onderweg is geweest

Wat je kan met data

Met alle data die het item specifiek registreren genereerd kun je analyses maken en je processen nog verder optimaliseren. Hoe mooi zou het zijn dat je op voorhand kunt zeggen wat de levensduur van een transport item zal zijn waardoor je op tijd emballage kunt bijkopen? Als je weet dat er binnenkort emballage afgeschreven gaat worden kun jij vast een leverancier van nieuwe items zoeken. Je kunt de beste deal sluiten omdat je tijd hebt om te onderhandelen en verschillende offertes op te vragen.

Ook kun je kijken hoe lang een klant jouw items bij zich houdt, als deze klant de emballage langer in bezit heeft dan andere klanten kun je kijken waardoor dit komt. Gebruikt de klant jouw transport items als opslag stellingen of gebruikt hij jouw RTI’s voor transport naar andere klanten van hem? Je kunt hierover in gesprek gaan. Doordat je data hebt en dit laat aftekenen in de app kun je de discussie makkelijker aan gaan.

Kortom er zijn vele verschillende voordelen van item specifiek registreren. Wil jij dit zelf testen of wil jij graag weten hoe TellApe werkt? Wij laten je graag alle mogelijkheden zien.

 

Probeer TellApe 14 dagen gratis om te zien welke voordelen TellApe biedt.

Kom hier met ons in contact

Wil jij ook elk kwartaal de laatste updates ontvangen over TellApe?

Klik hier om de updates te ontvangen