Emballage snel en simpel invoeren door de chauffeur

De emballage app is ontwikkeld om emballage snel en simpel in te voeren. Getest voor en door chauffeurs! Tijdens de gehele onderzoeks- en ontwikkelfase heeft er één ding centraal gestaan, TellApe moet gebruiksvriendelijk zijn. Iedereen moet de app kunnen gebruiken, hoog-technisch aangelegd óf juist het tegenovergestelde. Daarom hebben hebben verschillende versies laten uit proberen door chauffeurs, wat werkt wel, wat werkt niet? Ook hebben we verschillende methodes geprobeerd om emballage te tellen, te weergeven en te benoemen. Al toen er alleen een idee was voor de applicatie was het al duidelijk; de app gaat niets meer doen dan emballage transacties registreren. De chauffeur moet geen compleet vragen pad  doorlopen. Alles wat het hem enigszins moeilijk kan maken, moet geschrapt worden. We willen immers dat de chauffeur de app met plezier gebruikt. Met plezier gebruiken staat in ons woordenboek namelijk gelijk aan secuur werken. Want wie graag iets doet, doet dat ook goed! Secuur werken is key in het proces om de app en het online portal van TellApe tot zijn recht te laten komen. De ingevulde data is namelijk de basis van alles!

Chauffeurs

De chauffeur kan makkelijk zijn aflever locatie zoeken op basis van GPS, is er op het moment van laden of lossen geen GPS-verbinding beschikbaar? Dan kan er altijd gezocht worden binnen de app op locaties. Na het selecteren van de locatie kun je direct de emballage invoeren die je komt inladen of uitladen. Het invoeren van de juiste karren, pallets, broodkratten, viskisten, vleesbakken of glasbokken en andere emballage is eenvoudig en snel. Als de chauffeur de overdracht van de emballage heeft gedaan kan hij zijn transactie laten tekenen bij de ontvanger. Tweezijdig akkoord op de transactie zorgt voor minder discussie en een goede registratie.

Terug naar home
Android Telefoon met TellApe app

Emballage snel en simpel invoeren door de laad- en losmedewerker

Nadat TellApe al enige maanden operationeel was voor de chauffeur hebben we een apart onderzoek gedaan voor de laad- losmedewerker. Voor deze nieuwe workflow is er een nieuw onderzoeksteam opgezet. Met de potentiële gebruikers is er gekeken welke informatie een laad- losmedewerker moet verwerken en welke volgorde het handigste is. Ook bij de ontwikkeling voor de laad- losmedewerker is er rekening gehouden met het feit dat iedereen de app moet kunnen gebruiken. Bij het innemen of uitgeven van emballage voert de laad- losmedewerker in met welke transporteur er emballage binnenkomt of uitgaat. Is er bekend welke vrachtwagen er staat en is het kenteken bekend? Dit kan als extra gegeven ingevoerd worden in de app om het registratie moment nog gedetailleerder te maken en de administratie sluitend te krijgen.

Registratie

Eenvoudig is te registreren van welke locatie de emballage komt of waar het naartoe gaat. Voor welke opdrachtgever wordt deze transportorder uitgevoerd. Is de transporteur verantwoordelijk voor de emballage? Dit is eenvoudig in te stellen in het web portal. Het invoeren van de trolleys, gitterboxen, bloemen trolley’s, Deense karren, eierrekken, groentekratjes of fruitkisten en andere emballage is eenvoudig en snel. Als de laad- losmedewerker de overdracht van de emballage heeft gedaan kan hij zijn transactie laten tekenen door de ontvanger. Tweezijdig akkoord op de transactie zorgt voor minder discussie en een goede registratie. Begin vandaag nog met TellApe en ervaar zelf hoe makkelijk emballage administratie kan zijn!

Vraag een pilot aan