Emballage voor AGF

Emballage voor groenten, fruit en levensmiddelen is van groot belang binnen de AGF-sector. Het beschermt namelijk niet de geproduceerde goederen tijdens de transport, maar gedurende het hele traject van producent tot consument. Ondanks dat deze transportitems dus van groot belang zijn, zijn bedrijven zich hier niet altijd van bewust. Wist je dat een gemiddeld bedrijf vaak teveel betaalt voor zijn emballagekosten? Redenen hiervoor zijn uiteenlopend, maar vaak komt het erop neer dat er niet genoeg zicht is op de emballagestromen.

Binnen de AGF-sector vormen de kosten voor stapelbare groente- en fruitkisten, herbruikbare dozen, klapkratten, dolly’s en andere ladingdragers vaak een groot aandeel van de totale bedrijfskosten. Per item wordt namelijk statiegeld betaalt en deze items dienen vervolgens weer retour te worden gegeven. Hier ontstaan echter problemen omdat ze zo vaak worden overgedragen. Daarnaast is er geen duidelijke registratie van wie welke emballage waar heeft. Vervolgens raken bedrijven deze emballage kwijt en moeten ze opdraaien voor de kosten.

 

TellApe in gebruik

Onze TellApe oplossing zorgt er niet alleen voor dat deze kosten inzichtelijk worden, maar biedt ook een volledig overzicht van de aantallen, locaties en gebruikers van de emballage. Via twee workflows en een online portal voor administrateurs zorgt de app voor een complete samenvatting van de data omtrent jouw bedrijfsemballage. De applicatie is multifunctioneel, makkelijk in gebruik en voorspellend van aard. Met de data die TellApe genereert kunnen analyses en prognoses gedaan worden die zorgen voor een sterker, meer liquide bedrijf.

Meer over TellApe
emballage levensmiddelen fruit en groente
Agf emballage groente en fruit in kratten

Onze blogs op AGF.nl

In samenwerking met AGF, hét branchemedium voor de AGF-sector, willen wij onze services aanbieden aan meer en meer bedrijven, zodat we samen kunnen groeien. Wij hopen enerzijds bewustzijn te creëren voor het emballageprobleem en anderzijds bieden wij ook de oplossing hiervoor aan. We staan altijd open voor een gesprek over de emballage bij jouw bedrijf en zijn daarnaast bereid om persoonlijkere adviezen en oplossingen aan te bieden waar nodig. Wil je meer lezen over de emballagestromen binnen de AGF-branche of over RTI’s voor groenten en fruit? Lees dan nu één van onze blogs op AGF.nl of bekijk onze andere cases!

 

Lees hier ons nieuwste blog voor de terugverdientijd voor een groentekweker!

Bekijk onze blogs