Wat is meermalige emballage?

Meermalige emballage zijn transportitems ontworpen om meerdere keren voor hetzelfde transportdoel ingezet te worden. Omdat de items vaker gebruikt dienen te worden, ligt de aanschafwaarde vanzelfsprekend hoger. Door de langere levensduur van de items, is het belangrijk dat deze retour komen. Retourstromen brengen ook extra uitdagingen met zich mee zoals; het omgooien van het huidige proces, andere werkzaamheden voor medewerkers en nieuwe systemen voor de registratie van emballage. Vaak zijn dit ook argumenten om geen gebruik te maken van herbruikbare emballage items.

Uit onderzoek is gebleken dat de directe kosten op de emballagepool tussen de 10-30% van de totale waarde van de emballagepool per jaar ligt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan beschadiging, verlies of diefstal van de emballage-items. Deze externe risico’s zijn moeilijker om te voorkomen, maar kunnen opgelost worden wanneer de eigenaar van de emballage werkt met een waterdicht systeem. Met inzicht in de uitgaande en inkomende stromen kun je namelijk wel grip krijgen op het emballageproces.

Meer over emballage
TellApe landingspagina Returnz afbeelding met types emballage
TellApe landingspagina Returnz afbeelding met duurzaamheid en kosten besparen

Waarom dan tóch werken met meermalige emballage?

Ondanks dat er ook risico’s en uitdagingen verbonden zitten aan het werken met meermalige emballage, wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Bedrijven die kiezen voor een duurzaam proces en willen zorgen voor een efficiënt ingericht logistieke proces doen er goed aan om gebruik te maken van herbruikbare emballage-items. Hieronder hebben we vijf voordelen van meermalige emballage oprij gezet:

Voordelen:

  1. Kostenefficiënt: De kosten van meermalige emballage liggen per gebruik lager dan bij eenmalige emballage.

  2. Duurzaam: Meermalige emballage kan vaker gebruikt worden en is hiermee duurzamer dan eenmalige emballage.

  3. Datagedreven: De registratie en administratie van meermalige emballage levert relevante inzichten in bijv. locaties en de manieren waarop klanten de items gebruiken.

  4. Stevig en veilig: Met meermalige emballage bescherm je goederen beter dan met wegwerpbare, eenmalige emballage.

  5. Voorraadoptimalisatie: Omdat meermalige emballage vaker gebruikt kan worden, hoef je niet langer extra voorraad op te slaan en eenmalige items in te kopen.

 

Wil je meer informatie over meermalige emballage en welke interne/externe factoren er zijn om rekening mee te houden? In onze White Paper hebben wij een framework opgezet voor de analyse van meermalige emballage. Deze integrale benadering geeft het management meer inzicht in de gebieden waar risico gelopen wordt.

Download onze White Paper

De nr. 1 oplossing voor meermalige emballage

De TellApe app is niet voor niets de nummer één emballage oplossing. De applicatie is voortgekomen uit jarenlange praktijkervaring en kennis. Ook is de app, ondanks de compleetheid van de oplossing die het biedt voor het emballageprobleem, makkelijk en snel in gebruik. Met TellApe registreer en beheer je in de app en portal-combinatie alle inkomende en uitgaande emballage. Standaardemballage, speciaal ontwikkelde items en persoonlijke emballage kan gemakkelijk met de applicatie worden beheerd.

Onze TellApe oplossing zorgt er niet alleen voor dat deze kosten inzichtelijk worden, maar biedt ook een volledig overzicht van de aantallen, locaties en gebruikers van de emballage. Via twee workflows en een online portal voor administrateurs zorgt de app voor een complete samenvatting van de data omtrent jouw bedrijfsemballage. De applicatie is multifunctioneel, gebruiksvriendelijk en voorspellend van aard. Met de data die TellApe genereert kunnen analyses en prognoses gedaan worden die zorgen voor een sterker, meer liquide bedrijf.

TellApe in gebruik

TellApe is divers en veelzijdig. Hierdoor is de oplossing in diverse branches en bedrijven in te zetten. TellApe is o.a. actief binnen de volgende branches:

Bij TellApe vinden wij het belangrijk om bewustzijn te creëren voor het emballageprobleem en onze kennis zo breed mogelijk te delen. Dit doen wij onder andere door het plaatsen van blogs en casussen op onze website. In onze blogs lees je o.a. over de voordelen en risico’s van meermalige emballage, de functionaliteiten van en ervaringen met TellApe, de Value-at-risk benadering van herbruikbare emballage en het realiseren van besparingen d.m.v. digitalisatie en optimalisatie.

Bekijk onze blogs
TellApe landingspagina Returnz afbeelding met android devices